Tasmina Perry: Szinglik asztala
21. Század Kiadó

Tasmina Perry: Szinglik asztala

Tasmina Perry: Szinglik asztala

Tasmina Perry: Szinglik asztala

Úgy kellett most nekem ez a könyv, mint éhezőnek egy falat kenyér. Őszintén szólva nagyon kevés (évente egy) romantikus könyvet olvasok, de Tasmina Perry lesz a kivétel, akinek biztos, hogy minden könyvét be fogom szerezni. Olvastam már tőle a Ház medencével című könyvét, ami inkább krimi volt, és imádtam. A Szinglik asztala azonban egy, a tényleges romantika zsánerébe tartozó kötet, amelyben megtalálhatóak az intrika, titkok, árulás, csalódás és szerelem elemei. Tasmina Perry tényleg tud szórakoztatni, mindemellett nem egy olyan történetet kaptam, ahol már az első oldalakon kiszámíthatóak az események végső kimenetele, sőt, igazából a könyv végéig nem lehetünk biztosak semmiben sem. Annak ellenére, hogy volt hiányérzetem: egyes szereplőkről szívesen olvastam volna többet, vagy néha túl következetlennek tűnt a történet, mégis szerettem. Írhatnám, hogy valószínűleg azért, mert az elmúlt évek olyanok voltak amilyenek, és persze mindig jön valami újabb esemény, ami felborítja az ember életét, de most nem erről van szó. Tasmina Perry engem megvett, kilóra! Érdekesen, izgalmasan és nem utolsósorban baromi jól és humorosan ír. Ami pedig plusz pont nálam: nincs benne egy csepp erotikus rész sem!

A két főszereplő, Adam és Sophie érdekes jelenségek; egyikük soha nem akar felnőni, mindig a pillanatnak él, másikuk önbizalomhiánnyal küszködik, megrekedt a múltban, ahonnan képtelen továbblépni és élvezni az életet. Totális ellentét van köztük, amit nem igazán lehet áthidalni.

Eljött Tim és Vanessa nagy napja. Tizenkét év után végre kimondhatják az áhított igent. Erre az esküvőre rengeteg ember hivatalos, köztük Sophie, Tim régi barátnője és Adam, a volt osztálytárs is.

Sophie nem igazán érti, miért jött el erre az eseményre, hisz még mindig benne van a tüske Timmel kapcsolatban. Sok-sok évvel ezelőtt a lánnyal történt valami, ami az egész életére kihatott, és amikor a legnagyobb szüksége lett volna a barátjára, az faképnél hagyta, és összejött Vanessa-val. A lány még mindig nem heverte ki ezt a csalódást, és reménykedik abban, talán ez is olyan lesz, mint a legtöbb könyvben vagy filmben: amint Tim meglátja őt, azonnal hátrahagy mindent miatta, hogy együtt folytathassák az életet. Minden egyes szálba belekapaszkodik, ami egy kis reményt kelt benne: egy pillantás, egy mosoly. És minden eltöltött óra kész kínszenvedés számára. Egyre többször jut eszébe a menekülés. Azonban több olyan emberrel is megismerkedik, akik nagyon hamar, nagyon közel kerülnek hozzá. A lagzin létezik egy olyan asztal, amit a szinglik asztalának hívnak. Ide kerül Sophie-n kívül Adam, Zara, Ali, Hugó és Paul, akiket a lány szinte az első pillanatban megkedvel – bár Adam nem egyszer kiüti a biztosítékot szinte minden fent említett embernél.

Adam Tim egykori osztálytársa, aki zenei újságíróként tengeti napjait. Az élete a csajokról, a zenéről és a bulizásról szól. Nem igazán tudja elképzelni magát férjként, sem apaként, de ahogy az évek szállnak el felette, érzi, hogy valami hiányzik. A találkozás Timmel és pár volt osztálytársával nem tölti el boldogsággal. Látszólag már mindenki révbe ért: gazdagok, saját vállalkozásuk van. Egyedül ő dolgozik éhbérért, és a már elfeledett együttesekkel való találkozásokon kívül nem igazán tud mit felmutatni. Nehezményezi, hogy régi barátja nem igazán kereste az elmúlt években, kihagyta a bulikból és még násznagynak sem kérte fel. Azonban ez a düh hamarosan átcsap egyfajta lelkesedébe: egy utolsó nagy bulit szeretne csapni, egy igazi legénybúcsút, ahol bepótolhatják az elmúlt éveket. De, ahogy az lenni szokott, nem megy minden úgy, mint a karikacsapás. Adam egyre kiábrándultabban szemléli az eseményeket, minderre pedig még jön egy löket egy telefonhívással, ami abszolút nem javít a hangulatán. Egyetlen ember kelti fel a figyelmét, aki iránt némi érdeklődéssel fordul, de ez az ember teljes mértékben kiszámíthatatlan számára, és Adam bármit tesz az katasztrófába torkollik.

És persze ott a jegyespár, a násznép, akik nem éppen az ártatlanság mintapéldányai. Mindenkinek van valami titkolni valója, hátsószándéka. Olyan emberek, akik bármire képesek azért, hogy nekik jó legyen, nem számít, hogy kin gázolnak át. Ezek között az emberek között vegyül el az a pár személy, akik megmutatják, milyen a jóság, a szeretet, akik igazi felüdülést jelentenek mind egymásnak, mind nekünk olvasóknak.

Ha egy tökéletes délutáni kikapcsolódásra vágysz, akkor szívből ajánlom Tasmina Perry: Szinglik asztala című könyvét. Megmutatja, hogy bármilyen sötét is a helyzet, mindig van fény az alagút végén, rátalálhatunk igaz barátokra olyan helyzetekben is, amikor arra soha nem számítanánk. Soha ne adjuk fel a reményt az életünk során, mert mindig van idő az újrakezdéshez, illetve arra is, hogy eltérjünk a megszokottól és jobban kirúgjunk a hámból.

Kiadó: 21. Század Kiadó
Fordította: Simonyi Ágnes
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 328

Fülszöveg:

Tasmina Perry: Szinglik asztala

Adam Stowe alig várja a legjobb barátja lagziját. Adam jóképű és jó a szövege, a lakodalmon ingyen van az ital, és a szinglik asztalánál bőven vannak szép nők – ebből tehát nem lehet baj, vagy mégis?
Sophie Wallis kevésbé izgatott a hétvégével kapcsolatban. A vőlegény az expasija, és a Nagy Nap Sophie-t csak arra emlékezteti, hogy szakítottak, és a lány életében egy csomó minden elromlott.
Adam és Sophie megindulnak az önismeret útján. Miközben a lánybúcsún, a legénybúcsún és az esküvőn sorra pattannak ki a titkok, Sophie-nak és Adamnek szembe kell nézniük a múltjukkal, és meg kell kérdőjelezniük, amit addigi életükről hittek.
Tasmina Perry megannyi Sunday Times Bestseller szerzője, könyvei milliós példányszámban keltek el világszerte. Kiadónknál megjelent könyvei: A család barátja, Ház medencével, A lánykérés, A legutolsó csók.
J. L. Butler álnéven thrillereket is ír.