Tade Thompson: Molly ​Southbourne feltámadása
Agave Könyvek

Tade Thompson: Molly ​Southbourne feltámadása

Tade Thompson: Molly ​Southbourne feltámadása

Tade Thompson: Molly ​Southbourne feltámadása

Tade Thompson: Molly ​Southbourne feltámadása az a könyv, amit azonnal folytatni akar az olvasó, ahogy letette az első részt. Bár Molly Southbourne ezer halála kapott egyfajta befejezést, adott némi magyarázatot, mégis sok kérdést hagyott hátra. Molly ​Southbourne feltámadása igazi érzelmi hullámvasút, ahogy az első része is az volt. Bármilyen nyomasztó, borzasztóan szerettem, és azt kívánom, bár itt lenne már a harmadik rész is.

Az első rész eleje olyannak tűnik, mintha egy sorozatgyilkossal néznénk szembe, és így is ér véget, amire, szerencsére kapunk magyarázatot. Az Igazi Molly megöli magát, és egy hamis molly-t hagy életben. Rábízza a döntést, hogy éli tovább Molly ​Southbourne életét, vagy, esetleg egy teljesen új személyazonosságot vesz fel. Hamis Molly csupán tizennyolc órája született, és nagyjából minden emléke megvan, ami Igazi Molly-nak volt. Mégis, érzi azt, hogy ő csupán egy klón, egy hamisítvány, aki nem képes azokra, amiket szülője/létrehozója tudott. Próbál kiutat találni a sok kuszaságból, amibe belekeveredett, de nem igazán látja az alagút végén a fényt.

Tudja már, hogy anyja egy kísérlet során befecskendezte magába azt az anyagot, amit kémként el kellett lopnia, ezáltal az Igazi Molly minden csepp vérével egy újabb molly-t hozott létre. Tudja, hogy az Igazi Molly megölte önhibáján kívül azt a fiút, akivel szexuális kapcsolatot létesített. Ugyanis sejteket adott át az együttlétek alkalmával, így a fiú belsőjében egy felnőtt molly növekedett, ami darabokra szedte a fiút. Erre azonban csak akkor derült fény, amikor James-sel, a volt tanárával kísérleteket végeztek, a férfival, akivel az Igazi Molly szintén lefeküdt. James önmagán is elvégzett teszteket, amelyek kimutatták, hogy benne is növekszik egy molly. A férfi képtelen a továbbiakban együtt maradni a lánnyal, így hamis molly-nak esélye sincs, hogy most hozzáforduljon segítségért. Felhívja a telefonszámot, amit még a karjára tetováltak, amire anyja azt mondta, ha bármi probléma adódik, azonnal hívja őket.

Molly próbál élni és túlélni, még akkor is, ha tudja, ő csak egy árnyék, de, ahogy telik az idő, egyre jobban érzi, hogy Igazi Molly-vá vált. Most már ő az egyetlen és muszáj rájönnie, hogy mi történik körülötte. Valakik állandóan figyelik, és volt, aki megpróbálta megölni. Ahogy egyre mélyebbre mászik ebbe a világba, úgy találkozik olyan emberekkel, akik akár képesek megválaszolni minden kérdését. Csakhogy nem lehet tudni, ki az, akiben meg lehet bízni, és ki az, aki csak a halálát akarja.

Ebben a részben két nézőpontot kapunk. Az egyik, amelyben hamis molly életét követhetjük nyomon, a másik, amiben James kísérletét olvashatjuk, ahogy megpróbál rájönni arra, hogyan élje túl azt a molly-t, ami  a gyomrában növekszik, mint egy hatalmas daganat. Egy kicsit sajnáltam, hogy ezekből a kísérletekből kevesebbet kaptam. Egyes részek csupán pár sorosak voltak, és annak ellenére, hogy így is megtudtam mindent, mégis érdekelt volna még több ebből.

Tade Thompson könyvei számos díjat nyertek, ami számomra cseppet sem meglepő. Olyan atmoszférát képes teremteni, ami eddig csak (az én olvasásaim közül), Stephen Kingnek és J.D. Barkernek sikerült. Thompson alaposan dolgozta ki a történetét; mivel tanulmányai között orvostudományt és szociálantropológia is szerepel, emellett a későbbiekben pszichiátriára szakosodott. Ezt a három ágat tökéletesen kiaknázta a Molly Southbourne könyveiben, és semmit sem bízott a véletlenre.

A második rész végére ismét kapunk válaszokat, de ugyanúgy maradnak még kérdések, amelyre borzasztóan kíváncsi vagyok. De most csak egyetlen kérdésem van: Hol a harmadik rész?

Kiadó: Agave Könyvek
Fordító: Molnár Berta Eleonóra
Megjelenés éve: 2022
Oldalak száma: 128

Fülszöveg:

Tade Thompson: Molly ​Southbourne feltámadása

Ki volt Molly Southbourne? És mit hagyott hátra?

Egy kiégett pince. Egy vérrel írt név. Gyilkosságra emlékező testek, melyek közül egy életben maradt. És egy sor szabály, melyek többé nem érvényesek.

Molly Southbourne életben van. Ha életben is akar maradni, akkor menekülnie és bujkálnia kell, folyton harcra készen. Vannak ugyanis emberek, akik emlékeznek rá: tudják, hogy micsoda valójában, és hogy miket tett. Néhányan élve szeretnék, mások holtan akarják látni. És mindegyiküknél ott rejtőzik egy-egy darabkája a lány fejében összeálló kirakósnak.

Vajon Molly elmenekülhet előlük, vagy szembe kell néznie teremtésének véres múltjával?