Michael Robotham: Dédelgetett ​titkok
Nem kategorizált

Michael Robotham: Dédelgetett titkok

Michael Robotham: Dédelgetett ​titkok

Michael Robotham: Dédelgetett titkok

Két nő, akiknek az élete nem olyan, mint, aminek látszik. Az egyik irigyli a másikat, mert azt gondolja, hogy náluk minden tökéletes. A másik próbálja helyre rakni a házasságát, és hazugságban él. Minden a külcsínről szól.

Rengeteg érzés váltakozott bennem olvasás alatt. Nem egyszerű történet, és talán az volt a legnehezebb, hogy tudom, amit a könyvben Robotham leírt, az a valóságot adja vissza. Mélyen érintett Agatha sorsa, az élete, a tettei.

Amit mindenképpen kiemelnék, az író nem arra játszott, hogy gyűlölködjünk olvasás közben. Szánakozás, sajnálat, valamilyen szinten a megértés szikrája, de semmi esetre sem utálat. Nem egyszerű ezt elérni az olvasónál egy ilyen témában.

Agatha, a terhessége utolsó hónapjaiban jár. Jelenleg egyedül van, párja tengerészgyalogos, akivel évente csak párszor találkozhat. Egy boltban dolgozik, ahol a főnöke egy perverz alak, de Aggy nem panaszkodik. Boldog. Egy új életet hordoz magában, amely mindent meg fog változtatni az életében. A múltjában történtek szomorú események, számára ez lehet az utolsó esély arra, hogy végre idilli életet éljen. Olyat, amilyet Meghan. A nő, akit csak ritkán lát, mégis irigyelte az életét. Két gyermek, tökéletes férj, csodálatos otthon. Agatha szeretné, ha barátnők lehetnének, de nem tudja, hogyan is kerülhetne vele közelebbi kapcsolatba. Néha betér a boltba, olyankor esélyt lát arra, hogy valamilyen formában beszédbe elegyedjen a nővel, ám az utolsó pillanatban mindig lefagy. Aztán egy nap végre megtörik a jég. Meghan szintén babát vár. Ennek ürügyén megkérdezi tőle mikorra várja, hol fog szülni, kisfiú vagy kislány lesz-e? Ezzel elindul egy barátság közöttük és Aggy most már igazán boldognak és teljesnek érzi az életét.

” A hazugság természetesen jön, az igazság azonban furcsa és kényelmetlen, mint egy cipő, amelyik nem illik a lábamra. “

Meghan a harmadik gyermekét várja. Nem tervezett terhesség volt ez. Jack, a férje eleinte nem igazán örül a helyzetnek, így a házasságuk egyre jobban kezd szétesni. Persze az sem segít, hogy a férfi sportszakértő a tv-ben, így szinte soha nincs otthon, de ha mégis akkor állandóan feszült, amit Meg-en tölt ki. A nő egyre nehezebben viseli a helyzetet. Érzi, hogy szorul a hurok a nyaka körül. Szembe kell néznie élete legnagyobb hibájával, amelyet a családjával szemben elkövetett. Egyedül érzi magát, nem tudja kihez fordulhatna segítségért és képtelen elfogadni az eshetőséget, hogy tönkretett mindent, amiért oly sok éven keresztül küzdött.

” Egyáltalán nem szándékosan füllentek vagy manipulálok, és amiket másoknak hazudok, meg sem közelítik azokat, amikkel magamat áltatom. “

Agatha félti Meghant. Rájön arra, hogy az ő életük sem tökéletes, látja, hogy kezd szétesni a feje felett minden. Tudja, nemsokára nagyon nagy szüksége lesz a családjára és úgy érzi, kénytelen közbeavatkozni, hogy mentse a menthetőt. Az ő terve készen áll. Már csak a megfelelő idő kell, hogy minden úgy alakuljon, ahogy elképzelte.

Nem sejtettem, hogy a Dédelgetett titkok ennyire megvisel majd lelkileg. Nehéz volt elszakadni a két nő életétől. Mindkét esetben úgy éreztem: szeretnék segíteni nekik, rendbe hozni az életüket és boldognak látni őket.

Torokszorító történet, amely bemutatja, hogy az emberi ostobaság és gyarlóság mennyire tönkre tudja tenni egy gyermek életét.

Megbocsájthatatlan bűnök, amelyeket már nem lehet jóvá tenni.

Tettek, amelyek által egy szörny születik.

Kiadó: General Press

Megjelenés ideje: 2018

392 oldal

Fülszöveg:

Michael Robotham: Dédelgetett titkok

Agatha bármit megtenne azért, hogy kisbabája legyen. Egy boltban dolgozik London egyik előkelő negyedében, és az unalmas munkanapokon alig várja, hogy betérjen hozzá kedvenc vásárlója. Meghannek mindene megvan, amire Agatha vágyik: jóképű, sikeres férj, hatalmas ház, két tündéri kisgyerek. És már úton van a harmadik. Tökéletes az élete. Agatha irigységgel vegyes csodálattal figyeli a nőt, és észrevétlenül a megszállottjává válik. Elhatározza, hogy közelebb kerül hozzá – titokban azonban valami egészen mást tervez.
Meghan bármit megtenne azért, hogy visszakapja a korábbi életét. A házassága kifulladt, a két gyermeke mellett gondolni sem tud a karrierjére. És már úton van a harmadik. Akivel kapcsolatban egy súlyos titok nyomja a lelkét, amelynek sosem szabad napvilágra kerülnie. Arra viszont végképp nem számít, hogy egy kedves bolti eladóval való hétköznapi beszélgetés megváltoztatja az egyáltalán nem tökéletes életét – de nem úgy, ahogy ő szeretné…