Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia
Nem kategorizált

Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia

Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia

Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia

Néha az embernek szüksége van egy csipetnyi mágiára az élet taposómalmában, hogy kimozduljon a mindennapi körforgásból, mókuskerékből. Ehhez pedig az Egy csipetnyi mágia című könyv tökéletesen megfelel.
Nem titkolom, hogy, ami leginkább felkeltette elsősorban az érdeklődésem a borító volt. Nem érdekelt a fülszöveg, nem érdekelt, hogy miről szól, megláttam és egyszerűen kellett. Na, de azért ez a könyvecske sokkal többet rejt, mint a csinos kis borítója. Egy elátkozott család, gonoszság, irigység, árulás, de mindemellett megjelenik a másik oldalon a jóság, a hűség, a szeretet és természetesen Egy csipetnyi mágia. Tökéletes keveréke egy olyan fantasynak, amelynek mágikus bugyraiban kicsik és nagyok egyaránt elmerülhetnek és kikapcsolódhatnak.
Könnyen olvasható, nem bonyolítja túl az író különböző kitalált nevekkel a történetet, ezáltal a kisebb korosztály számára is tökéletesen élvezetes és érthető.

Nem tagadom, a végével nem voltam teljesen elégedett, éreztem hiányt benne, mivel a történet végig egyfajta nehezebb úton haladt, gondolok itt arra, hogy nem egy összecsapott sztorival álltam szemben, hanem végig jól kidolgozott és pörgős események voltak, de a legvége túl hirtelen, túl egyszerű lett. Ezt egyelőre betudom annak, hogy ez egy trilógia első része, és remélhetőleg a következő könyvben többet kapok az egyes szereplők sorsáról.

A Widdershins lányoknak nem egyszerű az életük. Három lánytestvér, akik Varjúkőn élnek Nyuszival, a nagyanyjukkal. Apjuk börtönben, anyjuk meghalt. Betty a középső testvér úgy érti megfullad ezen a helyen, muszáj, hogy végre elhagyja ezt a szigetet és világot lásson. Betty tizenharmadik születésnapja éppen halloweenre esett, így tökéletes alkalom volt arra, hogy beöltözve kishúgával, Charlieval meglépjenek pár órára és csónakkal áthajózzanak a szomszéd szigetre. Azonban nagyi sokkal furfangosabb, mint azt Betty gondolná, így a terv hamar kudarcba fullad, a lány legnagyobb szerencséjére. Ezen a napon Nyuszi úgy dönt, hogy beavatja a lányokat a családi titokba. A legidősebb nővérnek, Fliss-nek már elmondta a tizenhatodik születésnapján, de úgy érzi nem várhat, hogy a másik kettő is betöltse ezt a kort.
Így hát nagyi elmeséli, hogy sok évvel ezelőtt egy átok sújtott le a Widdershins lánytagjaira, amely miatt senki sem hagyhatja el Varjúkőt, különben az életükkel fizetnek. Az évek során többen is megpróbálkoztak vele, de mindhiába. A próbálkozás után először varjú károgást hallanak a fejükben, majd napnyugtára meghalnak.
Három tárgy száll generációról-generációra a család női tagjaira. Egy tükör, egy matrjoska baba készlet, és egy táska. Mindegyik különböző mágiával bír és csakis az képes használni, aki a tárgyat megkapja. Fliss kapja a tükröt, amivel képes bárkivel kommunikálni úgy, hogy belenéz és megszólítja az illetőt, Charlie-é a táska, amivel bárhova elteleportálhat és Betty-é a matrjoska baba, amivel képes láthatatlanná válni.
Betty nem nyugszik bele, hogy örökre ezen a helyen kelljen maradnia, így mindent megpróbál, hogy az átkot megtörje. Még úgy is, ha ezzel veszélybe sodorja nem csak önmagát, hanem két testvérét is.
A veszélyes kaland során ismerik meg Coltont, aki hajlandó elmondani nekik a titkot, cserébe a lányoknak segíteni kell a fiúnak. Ez viszont nem kevés kockázatot rejt, és az amúgy is balszerencsés lányok megtapasztalhatják, milyen az, ha tényleg minden balul sül el.

Kifejezetten tetszett, ahogy a történet két szálon haladt, a kalandok mellett megtudjuk azt is, hogy mi történt sok-sok évvel ezelőtt, mi vagy ki váltotta ki az átkot, és mi vezetett odáig, hogy bárki is ilyen büntetést rójon a családra, mindezt nagyon szépen beleszőve a történet folyamába. Számomra nem kis meglepetés okozott, hogy kinek volt köszönhető mindez. Illetve, amit még fontos megjegyeznem, nem függővéges, így bátran merem ajánlani olvasásra azoknak is, akik nem szeretnek sorozatba kezdeni, ha még nem jelent meg az összes rész, tartva attól, hogy nincs lezárás az egyes kötetek között.

Kiadó: Alexandra Kiadó
Fordító: Bótyik Bettina Zora
Megjelenés éve: 2020
Oldalak száma: 382

Fülszöveg:

Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia

A Widdershins lányoknak nem ismeretlen sem a balszerencse, sem a titkolózás. Az igazat megvallva, nem csupán bennük van valami furcsa, hanem Crowstone városában is, ahol élnek. Mindegyik lánynak van egy különleges holmija, ami szokatlan erővel bír; ezt Widdershins nagyi „egy csipetnyi varázslat”-nak hívja.
Amikor a lányok egy ősi átok fogságába esnek, ezek a mágikus tárgyak lehetnek a segítségükre. De vajon valóban megtörik az átkot, vagy még nagyobb veszélybe sodorják őket?
Michelle Harrison fordulatokkal teli, izgalmas és humoros regénye magával ragadja az olvasót, miközben a testvéri kapcsolatokban rejlő varázslatról mesél.