21. Század Kiadó

William R. Forstchen: A harag napja

William R. Forstchen: A ​harag napja

William R. Forstchen: A harag napja

Komoly témát feszeget az író, ami a világban, nagyon is aktuális. Nehezen tudom összeszedni a gondolataim, mert eléggé megviselt lelkileg. A 21. század egyik legaggasztóbb problémája a terrorizmus, mely világszerte terjed, és egyre kegyetlenebb formában nyilvánul meg. A könyv haladtával egyre jobban és jobban előtérbe kerülnek a letaglózó események, többször is pihentetnem kellett, mert túlságosan felzaklatott.

William R. Forstchen A harag napja című könyvében, brutálisan, és kegyetlenül mutatja be a történet bizonyos napját, olyan részletesen kidolgozva az eseményeket,  mintha egy filmet vetítenének a szemem előtt. Igazából másra nem voltam képes a könyv olvasása alatt, mint fogni a fejem, a szám elé kapni a kezem, és magamba mormolni, azt hogy “te jó ég”. Nem nagyon találkoztam még íróval, aki ilyen erőteljesen fogalmaz, és ilyen kendőzetlenül tárja elénk a történeteit.

Több szálon követhetjük nyomon a történetet. Bob a tanár szemszögéből, aki egy gimnáziumba tanít. A terroristák szemszögéből, mely betekintést ad, hogyan “kelnek életre” az alvó sejtek, mi alapján választotta ki ezeket az embereket a kalifa, és milyen kiképzéseken vettek részt, hogy teljes mértékben érzéketlenek legyenek mindenre, és mindenkire. A harmadik szemszög pedig a média által kapott események kereszttüzét láthatjuk, hol brutálisan, hol megdöbbentően. Főszereplőnk tanárként dolgozik a Chamberlain gimnáziumban, ahová lánya Wendy is jár. Azon a reggelen egy olyan nap elé néznek, amire legrosszabb rémálmaikban sem gondoltak. Az ebédszünetben három iszlamista foglalja el az iskolát, és brutálisan szedik áldozataikat. A férfi egy ideje félt már egy hasonló lépéstől, így elvégzett egy fegyverhasználati tanfolyamot, és vásárolt magának egy pisztolyt. Talán ő az egyetlen aki látja, hogy ezek az emberek senkit nem fognak elengedni, nem a túsztárgyalás a céljuk, csak és kizárólag az ölés. Szerencsésen rátalál a lányára, mielőtt ő is a terroristák kezei közé kerül, beküldi a gyerekeket egy osztályba, ahol nagy nehezen sikerül kimenekítenie őket az ablakon át. Vagy legalábbis reménykedik abban, hogy időben sikerül nekik az erdőbe menekülniük.

” Hosszas golyózápor pokoli zaja csattant fel, az odakint tébláboló csapatból pedig hirtelen hullani kezdtek a gyerekek.  “

A terroristák nem csak a Chamberlain iskolába vetik be magukat, ezen kívül számos másik iskolát foglalnak el, és ölik halomra a gyerekeket, felnőtteket. És, ha mindez nem lenne eléggé borzalmas, újabb csapat iszlamista indul el az autópályák irányába, hogy a következő feladatot teljesítsék amit a kalifa kiadott számukra. Szinte minden lépést nyomon követhetünk a médián keresztül, helikopterekből veszik videóra ezeket a borzalmas eseményeket. Van olyan bemondó, aki élő közvetítés alatt borul ki, és törik össze lelkileg. Csatornák, akik képtelenek bemutatni, hogyan bánnak egy tizenkét éves kislánnyal, és csak a híradós arca mutatja, milyen sokkoló lehetett a látvány. Egy férfi, aki próbál nyugodt maradni ezen a rettenetes napon, és visszafogni a szülőket, hogy az iskolákba induljanak gyermekeikért, holott az ő gyermeke szintén az egyik elfoglalt gimnáziumba tanul.

” Dzsihadisták gyilkoltak odabent, a hírcsatornák tudósításai pedig nyíltan az Iszlám Állam gyűlöletes kultuszához kapcsolták őket. “

Kiadó: 21. Század Kiadó
Fordító: Nagy Ambrus
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 284

Fülszöveg:

William R. Forstchen: A harag napja

Egy átlagos őszi reggelen Bob Petersen megérkezik kiskamasz lányával a portlandi gimnáziumba, ahol tanárként dolgozik. Nem hagyják nyugodni a gyanús eseményekről szóló reggeli híradások, és amikor az iskoláját több másikkal együtt támadás éri, a balsejtelemből valóság lesz: fegyveresek rontanak az épületbe, hogy lemészároljanak mindenkit – gyereket, tanárt egyaránt. A The New York Times bestsellerszerzője, William R. Forstchen iszlamisták kegyetlen, kiterjedt és összehangolt akcióját vizionálja regényében. A terrorista csoportok iskolákat és autópályákat támadnak meg, gyakorlatilag megbénítva ezzel az Egyesült Államok életét. Az Egy másodperccel később, az Egy évvel később és Az utolsó nap nemzetközi bestseller szerzője valójában Amerika felkészületlenségéről és gyengeségéről ír ebben a komoly vitákat kiváltó regényében, erőteljesen kiállva amellett, hogyha az állam nem védi meg a polgárait, akkor nekik kell megvédeniük magukat.