John Marrs The ​One – A tökéletes pár
Dream Válogatás,  Maxim Kiadó

John Marrs: The ​One – A tökéletes pár

John Marrs The ​One – A tökéletes pár

John Marrs: The ​One – A tökéletes pár

Az író most megjelent könyvét A jó szamaritánust nemrég olvastam és nagyon tetszett, éppen ezért vártam nagyon, hogy a régebbi könyvét, A tökéletes pár című regényét is beszerezzem és elkezdhessem.
Az mindenképpen említésre méltó, hogy az író nagyon egyedi stílusban ír. Nem egy megszokott történet sem A jó szamaritánus, sem A tökéletes pár, éppen ezért is lesznek ezek azok, amiket nehéz lesz elfelejteni. De mi olvasók pontosan ezt szeretjük: a feledhetetlen sztorikat.
Kifejezetten elgondolkodtató volt, hogy ha ez a DNSpár létezne, vajon én mit tennék? Elvégezném a tesztet? Elhagynám a párom, ha kiderülne, hogy nem ő a nagy Ő? Őszintén bevallom, nem tudom. Bennem lenne a kíváncsiság, de mellette egy nagyon erős félelem is. Ez utóbbi a könyv olvasása közben egyre erősödött bennem, de ezt majd ti is tapasztaljátok, amikor a kezetekbe fogjátok.

A könyv alaptémája, az emberi DNS által létrehozott társkereső, ahol végre mindenki megtalálja azt, aki igazán hozzá tartozik. Legyen férfi vagy nő, idős vagy öreg.
Érdekes koncepción alapul, tekintve, hogy soha nem lehet tudni, vajon az igazi melyik nemhez, kaszthoz tartozik, vagy azt, hol él. Benne van a rizikófaktor, hogy a másik párja egy sokkal idősebb ember, vagy akár sokkal fiatalabb. Lehet, hogy az illető erőszakos vagy  pedofil. Előfordulhat, hogy komoly betegsége van. És időnként megesik, hogy a rendszer nem találja meg a megfelelő egyént.

A tökéletes pár több karakter mutat be, akik között vannak különös típusok, ennél fogva ad egy plusz adalékot az izgalomhoz. Bemutat egy párt, ahol már az esküvőre készülődnek a fiatalok, amikor úgy döntenek, hogy megcsinálják a tesztet. Egy férfi, aki pszichopata, és nem igazán vannak mélyebb érzései, csak az ösztön hajtja az újabb áldozat felé. Egy fiatal nő, akinek már az összes családtagja megtalálta az igazit, csak ő nem. Egy gazdag nő, aki fél megnyílni mások előtt.
Ezek a nők és férfiak voltak azok, akik kifejezetten érdekesek voltak számomra, akiknél nagyon vártam a csattanót, hogy mi lesz velük.
Egy pszichopata, aki elvileg a születése óta úgy él, hogy nem érez semmit egyetlen élőlény iránt sem, hogyan tud összekapcsolódni a saját DNS párjával?! Azért ez már kíváncsivá tett.
A fiatal pár, ahol a férfi teljesen szerelmes, és nem érdekli, hogy a teszt kit hoz ki neki, mégis megteszi a menyasszonya kedvéért, amelynek eredménye nem kis meglepetést tartogat számára.
Vagy a nő, akit már gyerekek vesznek körül, de nem a sajátjai, így a nyomás hatalmas rajta, hogy mielőbb megállapodhasson, de amivel szembesül az nem éppen az, amire számított.
És az asszony, aki képtelen megbízni az emberekben, számára a munka jelenti a legnagyobb örömöt, mégis megnyitja az üzenetet és vet egy pillantást arra az emberre, aki a DNS-e szerint hozzávaló.
Megannyi életek, amelyek egy pillanat alatt merülnek a süllyesztőbe, házasságok, amelyek egy másodperc alatt mennek tönkre, mégis van valami, ami mellett nem lehet elmenni. A könyvben van egy ilyen rész, amely leírja, hogy mióta létezik a DNS pár, kevesebb a rasszizmus, kevesebb a gyűlölet, több a boldogság. Azért ez elgondolkodtató. A szerelem képes mindent felülírni?

Mivel olvastam már John Marrs-tól, így volt egy sejtésem, hogy nem igazán úgy alakulnak a dolgok, ahogy én azt elképzelem. Igazam lett, főleg, hogy annyira, de annyira drukkoltam bizonyos szereplőknek, akik aztán szépen csőbe húztak, nem kis meglepetést okozva.

Nagyon jó könyv volt, de A jó szamaritánus nálam nagyobbat ütött, bár, ha ezt a könyvet olvasom előbb, akkor lehet fordítva gondolnám.
Viszont volt egy dolog, ami számomra idegesítő volt eleinte, ez miatt le is kellett tennem egy időre A tökéletes pár -t, mert tudtam, ha folytatom, akkor az bizony az egész műre kihatna. És bár nem teljesen múlt el az ebbéli aggályom ezután sem, mégis úgy gondolom, hogy kellett az a pár nap szünet, mert a cselekmény kibontakozása már lágyított az akkori megütközésemen.

Kiadó: Maxim Kiadó – Dream válogatás
Fordította: Ipacs Tibor
Oldalszám: 416
Megjelenés éve: 2018

Fülszöveg:

John Marrs: The One – A tökéletes pár

Meddig mennél el, hogy megtaláld az igazit?
Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Gyorsan mintát vesz az ember, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.
Ezt ígéri egy alkalmazás, a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt egy vállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek milliói találták meg a DNS-párjukat. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a hagyományos értelemben vett randevúzást, románcot, valamint szerelemet.
Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal”. Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint a többi…
Ez a lebilincselő regény bemutatja, hogy még a legegyszerűbb felfedezéseknek is lehetnek súlyos következményei.

„A The One – A tökéletes pár döbbenetes! Gyönyörűen megírt mű, és lüktet benne a szív. A thriller és sci-fi rajongói nagyon fogják élvezni.”
AMAZON

„Ha DNS-mintával meg lehetne találni a lelki társadat, akkor elvégeztetnéd a tesztet? Ez az agyafúrt történet igazolja, hogy a szerelem akkor sem sima ügy, ha rásegít a tudomány.”
IRISH SUNDAY MIRROR

„Teljesen más, mint a többi pszichológiai thriller… Akár a Fekete tükör című sötét tévésorozat egyik epizódja… olyan profin írták meg, hogy az ember elgondolkodik: ez akár a valós életben is megtörténhet.”
PETERBOROUGH TELEGRAPH

Fantasztikus… Nem emlékszem rá, hogy utoljára mikor szórakoztam ilyen jól, és mi kavart fel ennyire. Ez a könyv kitűnő ritmusú, intelligens történet, de igazán a karakterek miatt válik remek írássá.”
LIBRARY JOURNAL

„Hihetelenül eredeti sztori! Ezt a regényt mindenkinek el kell olvasnia, aki már volt olyan bátor, hogy randizásra adta a fejét.”
GOODREADS

„A The One – A tökéletes pár páratlan, kiszámíthatatlan, szédítő tempójú könyv. Izgalmas, ugyanakkor nagyon felzaklatja az olvasót.”
BOOKLIST