Robin Perini: Elfeledett ​titkok
Nem kategorizált

Robin Perini: Elfeledett titkok

Robin Perini: Elfeledett ​titkok

Robin Perini: Elfeledett titkok

Kifejezetten szeretem a KMK Női pszichothrillerek szekcióját, mert az esetek többségében azt pszichológiai feszültséget kapom, amit én kifejezetten szeretek. Sajnos az Elfeledett titkok most nem hozta azt, amit vártam. Thrillernek semmiképpen sem nevezném, inkább egy könnyedebb krimi, némi romantikával megspékelve. Viszont, akik szeretik ezt a zsánert azoknak kifejezetten ajánlom, mert a kötelező elemeket tartalmazza; eltűnt személy, nyomozás, szerelmi szál kibontakozása.
Ami nagyon tetszett, hogy a két nyomozó, FBI ügynök és Seriff előélete nem a klisék közé tartozott. Végre nem egy alkoholista, exalkoholista ember tipikus feltámadása hamvaiból, hogy egyetlen ügy által 180 fokos változás álljon be mindkét fél életébe.
Talán, ami leginkább zavart a történetben, hogy keveset kaptam abból, ami igazán érdekelt. Mivel az írónő több szemszögből mutatja be nekünk az eseményeket, így engem leginkább Cheyenne sorsának alakulása mozgatott és ebből elég keveset kaptam, leginkább pár oldalnyit, amivel nem elégítette ki a kíváncsiságom, ellenben Riley és Thayne kapcsolatának kibontakozása kicsit soknak érződött, de ezt betudom annak, hogy nem igazán szeretem a túlzott romantikát. Külön-külön mindkét karakter izgalmas és érdekes volt, illetve Nana szerepe amellett, hogy megrázó, ami vele történik, kifejezetten érdekes pluszt adott.
Az Elfeledett titkok viszont nem csak ezekről szólnak, Robin Perini Singing River kisvárosában mutatja be, hogy milyen lehet egy olyan közösség, ahol az összetartás, a hűség, a szeretet dominál, és nem egy olyan emberekkel teli hely, ahol élvezik a másik bánatát és gyötrődését.

Thayne Blackwood, az egykori SEAL katona jelenleg Singing Riverben tartózkodik, hogy segítsen apjának, aki a kisváros seriffje. Jelenleg lábadozik egy súlyos szívproblémából, ez miatt nem terhelheti magát semmi olyannal, ami kihathat az egészségére. Most Thayne a seriff, de nem igazán biztos abban, hogy szeretne örökre ezen a helyen maradni. Távkapcsolatban él Riley Lambert FBI-ossal, akivel egy évvel ezelőtt ismerkedtek meg és kerültek közel egymáshoz. Bár szeretné, ha találkozhatna a nővel, úgy tűnik, hogy ehhez egy tragédiának kell történnie. Egy este Thayne testvére, Cheyenne elviszi Nanát az orvosi rendelőjébe, hogy beszélgetni tudjanak. Azonban ezen az estén valakik betörnek, Nanát leütik, a nőt pedig magukkal viszik, emellett nem kevés műtéti eszközt és gyógyszert visznek magukkal. A SEAL katona többedmagával egyből a keresésére indul, de semmit sem találnak. Ekkor dönt úgy a férfi, hogy felhívja és segítséget kér Riley-től.

Riley Lambert különleges ügynök, akinek gyermekkorában elrabolták testvérét, Madisont. Immár tizenöt év telt el, de az életét annak szentelte, hogy megtalálja élve vagy holtan, és hazavigye szüleinek. Mindent elkövetett annak érdekében, hogy a legjobbak közé tartozzon, hogy mindent megtanuljon, ezáltal rengeteg gyermeket talált már meg, sajnos nem mindenkit élve. Azonban néha átesik a ló túloldalára, ami miatt főnöke kényszerszabadságra küldi, hogy végre pihenjen. Ezáltal kerül Singing Riverbe, hogy segítsen Thayne-nek megkeresni és lehetőleg élve megtalálni testvérét, Cheyenne-t.

Cheyenne egy pincében tér magához, ahol egy fiatal nő küszködik az életéért. Az elrablója egyetlen dolgot akar, hogy megmentse az életét. A nő, úgy gondolja, hogy vakbélgyulladása van, azonban a műtét során rájön, hogy itt valami teljesen más van a háttérben, ez pedig akkor nyer száz százalékos bizonyosságot, amikor őt is elkezdik ugyanolyan panaszok gyötörni.

Nem egyszerű a dolguk, tekintve, hogy egyetlen tanú van, Nana, aki sajnos az Alzheimer-kór áldozata. Még vannak tiszta pillanatai, de ezek már egyre ritkábban fordulnak elő, ez miatt a kikérdezés nem egyszerű. Riley egyre frusztráltabb, próbálja összerakni az eseményeket, de ehhez szinte semmi sincs a kezében, mindeközben folyamatosan ott motoszkál az agyában Madison esete, ami még nehezebbé teszi a helyzetet. Mindeközben a nő és Thayne egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és talán a távkapcsolatból végre egy igazi szerelem bontakozik ki, ami mindkettejük számára megváltást jelenthet.

Az Elfeledett titkok sok rejtélyt tár fel, rengeteg elásott csontot, és ez nem csak átvitt értelemben értendő. Megismerünk egy olyan betegséget, ami darabjaira szedi szét az emberi méltóságot, mindez nem kevésbé hat a beteg családjára, életükre.
Nekem mindenképpen hiányzott az a pszichológiai menet és csavar, ami a Női pszichothrillerekre jellemző, ez miatt is lett volna jó, ha többet kapok, mind Madison, mind Cheyenne szemszögéből. Illetve a történet vége számomra kissé hektikussá, csapzottá vált, kicsit olyan érzést keltve, mintha az írónő gyorsan le akarná zárni az egészet.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Varga Tibor
Oldalak száma: 416
Országos megjelenés: 2020.10.22

Fülszöveg:

Vajon meddig táncolsz úgy, ahogy a sors fütyül?

Riley Lambert tízévesen tehetetlenül nézte végig, ahogy a nővérét elrabolták a szobájából. Ebből a fájdalomból építkezve, tizenöt évvel később már az FBI-nál dolgozik profilozóként, mert arra tette fel az életét, hogy igazságot szolgáltasson az erőszakos bűnözőkkel szemben… Titokban viszont arra használja az adatbázist, hogy kutasson a testvére után, aki sohasem került elő.

Riley-ban sötét emlékek kavarodnak fel, amikor egy nap hívást kap a wyomingi Singing Riverből az egyetlen férfitól, aki képes volt őt levenni a lábáról – az észbontóan táncoló, veszélyes mosolyú egykori tengerészgyalogostól, Thayne Blackwoodtól. Thayne testvérét, Cheyenne-t elrabolták. Nincs nyom, és az egyetlen szemtanú az áldozat Alzheimer-kóros nagyanyja.

Thayne elkeseredetten próbálja megtalálni Cheyenne-t, és ehhez szüksége van Riley szakértelmére. Egyre mélyebbre ássák magukat a kisváros veszélyes titkaiba, de lassan kifutnak az időből, az emberrabló pedig egyre kegyetlenebbé válik. De amikor Riley múltja és Thayne jelene megdöbbentő felismerésben feszül egymásnak, több dolog is felszínre kerül.

Vajon képesek túljutni a titkokon, amik elszakították őket egymástól?

„A romantikus feszültségteremtés mestere,
Robin Perini rejtélyt, drámát, thrillert és szerelmet elegyít
az Elfeledett titkokban. Intenzív, kifinomult, megrendítő regény…
Eláll tőle az ember lélegzete.”
– Kathy Altman, USA Today’s Happy Ever After –

Kikapcsol és feldob a borzongás, az izgalom?
Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

Felnőtteknek ajánljuk!