Pretty ​Lost Dolls – Elveszett babácskák (Csinos játékbabák 2.)
Könyv,  Könyvmolyképző Kiadó

Ker Dukey · K. Webster: Pretty ​Lost Dolls – Elveszett babácskák (Csinos játékbabák 2.)

Pretty ​Lost Dolls – Elveszett babácskák (Csinos játékbabák 2.)

Ker Dukey · K. Webster: Pretty ​Lost Dolls – Elveszett babácskák (Csinos játékbabák 2.)

Enyhén szólva is kiléptem a komfortzónámból, amikor a kezembe vettem a Csinos játékbabák sorozatot. Számítottam rá, hogy lesz benne erotika, de reméltem, hogy a mérleg nyelve a thriller felé húz. Igazság szerint valahol a középúton van a két zsáner, mindegyikből elég erős adagot kapunk, néha már annyira brutálisan és kegyetlenül, hogy muszáj pihentetni. Az első rész függővéggel, és sok megválaszolatlan kérdéssel zárul, ezekre azonban a második rész eleje azonnal megadja a válaszokat, viszont itt sem marad el a lezáratlan befejezés. Ráadásul a Csinos játékbabák második része még agresszívabb fejleményeket hoz, mint, amit az első részben tapasztalhattunk, így, akinek az Ellopott babácskák ezért is tetszett, az még jobban fogja szeretni. Bevallom, nekem ez már túl sok volt, pláne, hogy egymás után olvastam a két részt, biztos vagyok benne, hogy lesznek rémálmaim. Nem egyszer fordult elő, hogy mélyebbeket kellett lélegeznem, vagy éppen ki kellett mennem a friss levegőre, mert a gyomorforgató jelenetek borzasztóan megviseltek. Viszont történetileg tekintve a Csinos játékbabák második része jobban tetszett, itt már nem csak Jade szemszögéből ismerhetjük meg az eseményeket, hanem megtudhatjuk, hogy Bennyből miért lett szörnyeteg. Érdekes kettős érzésem volt vele kapcsolatban, mert az ő részeit olvasva borzasztóan sajnáltam, de azokra a tettekre, amiket elkövettet nincs mentség. Színre lép Dillon is, akit az első rész elején még Jade társaként, majd a későbbiekben a nő barátjaként ismerhettünk meg. Vele szemben kissé hadilábon állok, nem igazán tudtam hova tenni az eleinte szemétkedő, majd hősszerelmes férfit. Aki viszont igazán meglepett és egyben elkeserített az Macy, azaz a Tönkretett kis babácska, aki oly sok éven át be volt zárva, és egy elmebeteg volt az egyetlen társa. Nincs ember, aki ne őrült volna bele abba, amin ennek a szegény lánynak keresztül kellett mennie.

Az Elvesztett babácskák második része pontosan ott folytatódik, ahol az első befejeződött. Benny visszakapta az ő mocskos kis babácskáját, akit hat évvel ezelőtt elveszített. Most már nincs egyedül, van egy tanítványa, mégpedig Macy, Jade húga. Macy ugyanolyan őrült, akinek szintén vannak babácskái, jelenleg Bó, aki Jade egykori élettársa volt. Benny azért fogta el őt, hogy megbüntesse, amiért hozzáért az ő mocskos kis babácskájához. Hamarosan rájön, hogy valaki mást is meg kell büntetnie ugyanezért.
Jade mindent megtesz, hogy kiszabadítsa, nem csak önmagát, hanem Bót és Macyt is, azonban húga nem könnyíti meg számára a helyzetet. Próbálja Bennyvel elhitetni, hogy visszatért hozzá, ezáltal sikerül kiszednie belőle azokat az információkat, ami miatt szörnyeteg lett a férfiból.

Bennynek kisfiúként nem volt egyszerű élete. Anyja az őrület határán lavírozott és kevés olyan nap volt, amikor jól bánt vele vagy a testvérével, Bethanyvel. Apjuk rendőrként dolgozik, de amikor hazaér a munkából valami mássá változik. Egy perverz szörnyeteggé, aki a saját lányán éli ki elferdült hajlamait. Ahogy telik az idő, több Bethany is feltűnik a házban, de idővel mind eltűnnek, és Benny nem igazán biztos abban, hogy volt-e valaha igazi nővére vagy a szülei már a kezdetektől fogva hazahordták a Bethany-ket.
Soha nem ismert mást csak az erőszakot, a perverzitást. Édesanyja által ismerte meg a porcelánbabákat, és vitte tovább az “üzletet”.

Őszintén: sem olvasni, sem írni nem volt egyszerű róla. Mindig is azt gondoltam, hogy erős gyomrom és idegzetem van a keményebb thrillerekhez, illetve azt, hogy az ingerküszöböm már ki van maxolva, de be kell látnom, hogy ehhez a sorozathoz én gyenge vagyok. Látom, hogy rengetegen szeretik, és valahol értem miért. Az Csinos játékbabák sorozat kellően intenzív ahhoz, hogy végig, egyfajta erős feszültségben legyen az olvasó, és minden brutalitása ellenére eléri azt, hogy tudni akarja az olvasó a végkifejletet.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Oldalszám: 280
Megjelenés éve: 2020
Olvass bele: Pretty ​Lost Dolls – Elveszett babácskák (Csinos játékbabák 2.)

Fülszöveg:

Ragadtad már meg más lelkét valaha a saját lényeddel,
magadba szívva őt, hogy a részeddé váljon?
Én igen.
Végre elkezdtem élni, érezni és szerelembe esni
– ebben a nagy káoszban, ami körülvesz.
Kibújtam a védőpáncélomból, és beengedtem valakit a szívembe.
Nyitva hagytam a lelkemet.
Nyitva hagytam a szívemet.
Nyitva hagytam az ajtót.
Ő pedig elrabolt.
Dillon… sajnálom.

Bennynek volt egy beteg babácskája, hajjajaj.
Aki pont úgy vágyott a sötétségre, mint ő maga, hajjajaj.
Úgyhogy közösen gyötörtek, vadásztak, játszadoztak, hajjajaj.
Bűneik halálos eleggyé összeálltak, ajjajaj.

Ám Bennynek hiányozni kezdett az elveszett babája, hajjajaj.
Bármi áron meg kellett találnia, hogy szerethesse, hajjajaj.
Nem akart kettesben maradni a beteg babájával, hajjajaj.
Terveket szőtt, hogy hazahozza a mocskos babácskáját, ajjajaj.

Egy különleges szerzőpáros páratlanul sötét kötete.
Csak erős lelkeknek!