Samantha Downing: Elbűvölő feleségem

Samantha Downing: Elbűvölő ​feleségem

Samantha Downing, az Elbűvölő feleségem című könyvével, már hatalmas sikereket ért el külföldön. Miután megérkezett Magyarországra egyből a pszichológiai thriller kedvelőinek a kedvence lett, amit teljesen megtudok érteni. Igazából nem is tudom, melyik könyvhöz tudnám hasonlítani, mert én még nem találkoztam ilyen történettel. Már az elején elég erősen megragadja az olvasó figyelmét és az egész könyv alatt megtartja ezt a szintet. Bár, egy idő után lehet sejteni a végkimenetelt, de az írónő leginkább a megoldásra fekteti a hangsúlyt, így abszolút nem vált unalmassá, sőt….. Az Elbűvölő feleségem egy kifejezetten érdekes, izgalmas és egyedi történetet ad.

Samantha Downing lenyűgözően használja a különböző idősíkokat, amely a jelent és múltat ábrázolja. Így, apránként a könyv végére minden a helyére kerül, nem marad egyetlen elvarratlan szál sem. Magát a történetet egy olyan kisvárosi hely köré építette, amely bemutatja a gazdagok, újgazdagok életét – a szokásos és elmaradhatatlan megfelelni vágyás és az igazi pletykálkodás melegágyát. Unatkozó asszonyok, állandóan dolgozó férjek, amelyekből jó soha nem sülhet ki. Betekintést kapunk a férj és feleség összeismerkedéséről, Millicent gyerekkoráról, arról, hogy milyen életük volt, amikor a gyerekeik még kicsik voltak. Vajon mikor kezdtek unatkozni? Mikor kezdték azt érezni, hogy a házasságukat csak az dobhatja fel, ha ölhetnek? Mire képes a szerelem? Vagy ez már más?

Millicent és férje középosztálybeliek, de mindent megtesznek azért, hogy mások ezt ne vegyék észre. A házuk nagyon jó helyen van, de csak ismerős által sikerült hozzájutniuk, az eredeti árra nem lett volna pénzük. A gyerekeik magániskolába járnak, ami szintén nem olcsó mulatság. Mindkettőjüknek saját autójuk van. Szóval elmondhatjuk azt, hogy a látszatra mindenképpen hatalmas hangsúlyt fektetnek.

A történetet a férj szemszögéből ismerhetjük meg, más néven nem is tudom írni, mert az egész könyv alatt egyszer sem említik őt a nevén.

Millicent ingatlanügynök már sok éve, nagyon jó benne, azonban az élete már kezd unalmassá válni. A férj teniszoktató, akinek annak idején nagyratörő álmai voltak, de soha nem sikerült kitűnnie a tudásával, azonban azt sikerült elérnie, hogy egy elit klubban taníthasson másokat. Két gyermekük folyton veszekszik. Rory kamaszkorban van, jelenleg mindenkit utál maga körül, és folyton a húgát nyaggatja. Jenna pár évvel fiatalabb nála, még inkább gyermekkorban van, nem érdeklik a fiúk, ha csak teheti, inkább a barátnőivel chatel. Millicent szabályokat tartat be az egész családdal. A reggeli és a vacsora mindig együtt, nincs desszert és a telefon teljesen némítva kell, hogy legyen. Tv és internet csak és kizárólag leckeírás után. Ha valaki megszegi a szabályokat, akkor büntetés jár érte. Ezek alól a szabályok alól még férje sem húzhatja ki magát, és az ő büntetése keményebb, mint a gyerekeké.

Történetünk kezdetén Tobias megismerkedik Petrával a bárban. Petra olyan lánynak tűnik, aki éppen keresi az új pasiját, így Tobias nem tétlenkedik. A meglepetés azonban ezután jön. Tobias siket, aminek a lány szemmel láthatóan nem igazán örül. A férfi látja rajta, hogyan váltakozik a szánalom és a csalódás az arcán, de tudja, hogy nem fog neki nemet mondani. Az éjszaka alatt Tobias megpróbál kiosonni a lány lakásából, de mielőtt megtehetné, Petra megkérdezi tőle: – Tényleg siket vagy?

Nem, Tobias nem siket, és még csak nem is Tobias. Ő Millicent férje, aki éppen egy új lányra vadászik. Amint hazaér, közli feleségével, hogy nem ő lesz a megfelelő áldozat. Igen, Millicent és férje egy unatkozó házaspár, akiknek úgy sikerült feldobni a kapcsolatukat, hogy nőket rabolnak és gyilkolnak.

Normálisnak tűnő család, normális gyerekek, azonban ez, csak felszín, látszat. A rétegek alatt ott bújik a szörny, aki arra vár, hogy lecsaphasson. Ráadásul ketten vannak, és már nem elégednek meg a névtelenséggel. Új szintre emelik a „hobbijukat” és bevonnak egy harmadik személyt is. Azonban a dolgok kezdenek kicsúszni a kezeik közül és már nem tudják kontrollálni a helyzetet, – úgy tűnik a felszín, amit oly gondosan próbáltak megőrizni, kezd szétrepedni. A végkifejlet pedig maga lehet a katasztrófa.

Mit látsz, ha megnézed a szomszédaid? Vagy a rokonaid? De, ha mélyebbre akarunk ásni, akkor mit látsz a családod körül? A közvetlen közeledben? Nem minden arany, ami fénylik – szokták mondani. Nos, ez a történet pontosan ezt mutatja meg, olyan formában, hogy nem fogsz tőle szabadulni. Az Elbűvölő feleségem lebilincselő, feszültséggel teli történet egy kisvárosi családról, akiről mindenki azt hitte normálisak.

Fülszöveg:

A tavasz egyik legnagyobb nemzetközi thriller debütálása!

A mi szerelmünk története hétköznapi. Találkoztam egy gyönyörű nővel. Hozzám jött feleségül. Gyerekeink születtek. Kiköltöztünk a kertvárosba. Megosztottuk egymással a legnagyobb álmainkat és legsötétebb titkainkat. Tizenöt évvel később elkezdtünk unatkozni.

Úgy nézünk ki, mint bármelyik házaspár. Mint a szomszédaid, vagy a gyereked barátjának a szülei, akiket örömmel hívsz át este vacsorára. De közben semmit nem tudsz rólunk…

Mindannyiunknak megvannak a saját kis titkaink, amikkel életben tartjuk a házasságunkat. Mi a gyilkolástól jövünk újra izgalomba.

Samantha Downing bemutatkozó regénye az év egyik legizgalmasabb debütálása, többek közt J.D. Barker stílusa és a Dexter-regények humora elevenedik meg ebben a letehetetlen thrillerben. Mi történik egy olyan házasságban, ahol mindkét fél annyira belelendül abba, amit csinál, hogy végül már túl sok vesztenivalójuk lesz?

Agave Könyvek Kiadó Kft.

Fordító: Bosnyák Edit

352 oldal

Kötés: puhatáblás, füllel

Megjelenés éve: 2019

A könyvről mondták:

“Hűha! Az Elbűvölő feleségem lenyűgöző bemutatkozás. Tele van fordulatokkal, jól megrajzolt karakterekkel és feszültséggel.”
Harlan Coben

“Akinek tetszett A nő az ablakban, feltétlenül olvassa el az Elbűvölő feleségemet!”
The Washington Post

“Magabiztos és szórakoztató debütálás. Biztosra veszem, hogy te is pillanatok alatt kiolvasod majd az Elbűvölő feleségemet, de figyelmeztetlek, az utolsó oldal még sokáig kísérteni fog.”
Sarah Pinborough

“Sötét és nyugtalanító tanulmány a családról, a házasságról és a gyilkolási kényszerről.”
The Washington Post

“Az a fajta thriller, amelyik egész éjjel ébren tartja az embert.”
Entertainment Weekly

“Kiütéssel győz… könnyed és lebilincselő.”
Publishers Weekly

“Egyszerűen lebilincselő, alig vártam a következő fejezetet… olvasmányos és intelligens, mindent megkérdőjelez.”
Araminta Hall

“Egy fantasztikus történet arról, hogy mit tudunk – és mit nem – azokról, akik a legközelebb állnak hozzánk.”
Heather Graham

A bejegyzés kategóriája: Agave Könyvek, Könyv, Nem kategorizált
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.