Fumax Kiadó,  Kedvenc könyvek,  Könyv

Joe Hill: Kulcs ​a zárját 1. (Locke & Key 1.)

Hogyan legyünk Joe Hill függők? Egyszerűen csak vegyük meg ezt a könyvet és üssük fel. A többi már adja magát. Kellően borzongató, nincs hiány vérengzésből, de emellett megjelenik a romantika és humor is.
Már maga a borítója teljes mértékben felkelti az ember figyelmét: egyszerűen csodálatos. És itt nem csak a külső gyönyörű, de a belső is, olyan látványvilágot és történetet álmodott meg Joe Hill és Gabriel Rodríguez, amelyet nehéz elfelejteni. Minden Hill rajongónak, és természetesen King rajongónak, kötelező elem a polcán.

A kíváncsiság nagy úr – szokták mondani-, így amint megérkezett belelapoztam. És addig le sem tettem, amíg vége nem lett. Képtelenség abbahagyni. Ha akarnék sem tudnék rosszat írni erről a képregényről, egyszerűen zseniális!

Sam Lesser, megöli Rendel Locke-ot. Tylernek sikerül még időben leütnie a fiút, mielőtt a család többi tagjával is végezne. Nina, a férje halála után, Dunken-hez viszi a gyerekeit Lovecraft-ba, Massachusettsbe. Tyler, Kinsey, nehezen találják fel magukat. Az idősebb fivér önmagát hibáztatja apja halála miatt, a lány nem képes szinte semmire a tragédia óta. Egyedül Bode, a legkisebb fiú leli örömét az új helyen. Felfedezőutakra indul, gyerekes csínytevések járnak a fejében és persze ő lesz az, aki felfedezi az első kulcsot, a szellem kulcsát. Az első alkalommal, amikor a fiú látja saját holtestét, még megijed, később viszont kifejezetten élvezi ezeket a helyzeteket és egyre többször hagyja el a testét, hogy szellemalakban keresgéljen. Rájön arra, hogy oda megy, ahová csak szeretne, illetve érzi, ha gondolnak rá, így szellemteste ott is megjelenik. Próbálja otthon elmondani a testvéreinek, de egyikük sem figyel rá, így kerül egy még furcsább helyzetbe. Megtalálja a kútházat, ahol képes beszélgetni a visszhangjával.

Sam Lesser-nek sikerül megszöknie a börtönből és útnak indul, hogy megvalósítsa tervét. El kell jutnia Lovecraft-ba, hogy megszerezze a kulcsot, amivel végre megváltoztathatja az életét. Sam-nek sanyarú sors jutott az élettől. A családja nem törődött vele, anyja inkább a saját élvezetét hajszolta, apja pedig ütötte, ahol érte. Ám egy nap, Rendel irodájában találkozik valakivel. Valakivel, aki jobb életet kínál neki, cserébe annyit kér, hogy szabadítsa ki őt a kútból.

A három fiatal nem tudja, de egy olyan erőt szabadítanak ki, amelynek még csak léteznie sem lenne szabad. Bode újabb kulcsok után kutat, amivel különböző dolgokra képes. Miután megmutatja testvéreinek, hogy mire képes, Ty és Kinsey is kénytelen lesz elhinni mindazt, amit kisöccsük eddig mondott.

A regényben öt kulcs jelenik meg:

  1.  Bárhova kulcs, ennek a tárgynak segítségével bárhova eljuthatnak, ha egy ajtót kinyitnak.
  2. A nem kulcsa, képes férfiből nőt, nőből férfit alakítani.
  3. Szellem kulcs, akinél ez a kulcs van, képes a testét elhagyni és szellemként megjelenni bárhol.
  4.  Fej kulcs, használójának beletehetünk, de akár ki is vehetünk onnan bármit.
  5.  Visszhang kulcs, a kúthoz tartozó elem.

Mindegyik kulcsnak és az ahhoz tartozó ajtónak fontos szerepe van a történetben, mindezt pedig csak a gyerekek láthatják. Felnőtt ember, aki át is élte ezt a mágiát elfelejtette mindazt, amit ezekkel a tárgyakkal gyermekkorában megélt.

Igazi mestermunka került a kezeimbe. Képregényrajongóknak kötelező darab.

2018 nyarán a Netflix megrendelte a legendássá vált Locke & Key alapján készülő sorozat első, tíz részes évadát, amelynek készítésében Joe Hill személyesen is szerepet vállalt.

Kiadó: Fumax Kiadó
Fordította: Holló-Vaskó Péter
Oldalszám: 320

Fülszöveg:

Joe Hill, a horror nagymester Stephen King fia, a Locke & Key képregénnyel aratta első kiugró sikerét: két Brit Fantasy-díjat és egy Eisner-díjat köszönhet neki. Népszerűségét jól jelzi, hogy a képregény első száma huszonnégy óra leforgása alatt az utolsó példányig elkelt. 2018 nyarán a Netflix megrendelte a legendássá vált Locke & Key alapján készülő sorozat első, tíz részes évadát, amelynek készítésében Joe Hill személyesen is szerepet vállalt.

 

A Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja.

Miközben a három testvér, Bode, Tyler és Kinsey a maga módján próbálja feldolgozni a közelmúlt rettenetes eseményeit, felfedezi Kulcsház titkait is. A legsötétebb rejtély azonban még várat magára: a ház alatt, a mélyben egy gyűlölettel teli, kíméletlen lény lakozik, s nem nyughat, amíg szélesre nem tárja a legfélelmetesebb ajtó szárnyait…